FOKKEN, waarom?

Het is een geweldige ervaring om een nestje te fokken met uw Markiesje en u helpt daarnaast ook mee aan het terugfokprogramma. Doordat de populatie Markiesjes klein is, is het belangrijk om een goede reu-teef combinatie te maken. De afgelopen 40 jaar is het streven geweest om ieder nestje een meerwaarde voor het terugfokprogramma te laten zijn. Door met ieder nestje te proberen dichter bij de rasstandaard te komen, gezondheid van ieder nest voor op te hebben staan en te trachten een zo laag mogelijk inteeltpercentage te hebben, is het ras Markiesje op dit moment een bewust en gezond gefokt ras.

En dat willen we graag zo houden. 


Wij zien fokken niet als een manier om het ras te vermeerderen, maar als een manier om de populatie Markiesjes gezond en in stand te houden. Dit is ook de reden dat er vooraf gezondheidsonderzoeken plaats vinden.


Wanneer u besluit een nestje te fokken en een mooie reu-teef combinatie op het oog heeft, u deze altijd aan ons voor mag leggen. Natuurlijk kunt u altijd een fokadvies bij ons aanvragen, dan beoordelen de leden van de Fok Advies Commissie, in overleg met u, welke reu geschikt is voor uw teefje.