Nieuws

Verschillende artikelen zijn terug te vinden onder de knoppen onderaan de pagina.
Het  laatste nieuws staat altijd hier op de pagina!


Filmpje: ‘ het Markiesje, van Pup tot Volwassen reu’ 
Met toestemming plaatsen wij dit geweldig leuke filmpje, waarin de ontwikkeling van pup tot volwassen reu is weergegeven. Echt een aanrader om te kijken. 

Het laatste Nieuws!

“De zwarte parel” weer op weg naar Internationale erkenning met de Markiesjes Welzijn Vereniging.

 

Het Markiesje is het “jongste” Nederlandse ras en het laatste zonder internationale FCI erkenning.

In 2009 was het Markiesje heel dichtbij de FCI-erkenning, helaas waren er toen nog niet voldoende (dekrijpe) generaties.  

Destijds is er door Mieke van Ederen, Ineke Dirkse en Marijke Westenbrink enorm veel werk verzet om dit allemaal uit te zoeken en op papier te zetten en de aanvraag te kunnen doen.

De kroon hierop was de presentatie van meer dan 70 Markiesjes tijdens de Wereldwinner in de RAI op 28 november 2009.

Door een verandering van visie, en daarmee de inbreng van andere belangen, is het Markiesje de laatste jaren verder dan ooit verwijdert van de internationale erkenning en het daarbij behorende sluiten van het stamboek.

Het gevolg is dat ons ras het nog moet doen met een afstammingsbewijs in plaats van een officiële stamboom en, wat erger is, dat de rasverenigingen zich niet hoeven te conformeren aan de regels van de Raad van Beheer wat betreft het inkruisen van andere rassen. 

De Raad van Beheer kent strenge, maar rechtvaardige, voorwaarden voor Outcross, waardoor een Outcross daadwerkelijk een meerwaarde en geen bedreiging voor een hondenras is.

Juist hierdoor ziet de Markiesjes Welzijn Vereniging het sluiten van het Stamboek niet als een bedreiging, maar juist als een meerwaarde voor het Markiesje en om diezelfde reden hebben wij dit opgenomen in onze doelstelling. 

Momenteel mag men met een Markiesje, door de nationale erkenning, wel op een rashondenshow mee dingen naar een nationale titel. 
Maar hoe mooi zou het zijn als wij straks ‘de zwarte parel’ kunnen laten schitteren op internationale shows en daarmee onze ‘zwarte parel’ internationale bekendheid te kunnen geven.

 

Helpt u ons mee?

www.Markiesjeswelzijn.nl

 “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN” Waar voelen de Nederlandse Hondenrassen zich op zijn best? In de uitgestrekte natuur. Hierdoor was de keuze van de Raad van Beheer om de vernieuwde uitgave van het boek “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN” te presenteren op het eeuwenoude familielandgoed in de Betuwe Heerlijkheid Mariënwaerdt een correcte keuze. Deze nieuwjaarsreceptie van de Raad van Beheer stond in het teken van het motto SHOW THE WORLD YOUR TALENT! De slogan van de World Dog Show 2018 in augustus te Amsterdam. Een van de onderdelen van SHOW THE WORLD YOUR TALENT! was het vervangen van het uit 2002 bestaande boek De Nederlandse Hondenrassen wat toen ter ere van het 100 jarig bestaan van de Raad van Beheer uitgebracht was. Twee jaar hebben de auteurs Janny Offereins- Snoek en Diana Striegel-Oskam gewerkt aan de vernieuwde uitgave met een verfrissende vernieuwde naam “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN”. Chapeau dames, de eerste indruk is overweldigend, wat een verrijking voor onze Nederlandse Hondenrassen uit het verleden en het heden met een scala aan foto’s. Hier moeten en kunnen we als eigenaren van één van de Nederlandse Hondenrassen alleen maar vol lof zijn over deze vernieuwde uitgave. De Nederlandse Hondenrassen zijn door jullie passie op een geweldige manier neergezet in de Nederlandse Kynologie. “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN” moet daarom ook bij ieder die ook maar iets van doen heeft met één van de Nederlandse Hondenrassen op de plank staan. -------------------------------------------------------------------------------------- Ikzelf was zaterdagmiddag hierbij aanwezig op uitnodiging van zowel de Raad van Beheer als beide auteurs van dit prachtige boek. De ambiance was uitstekend gekozen, enorm veel belangstellenden aanwezig en een hele fijne ontspannende sfeer die er heerste. Veel bekenden gezien en ook gesproken. Een zeer goed verzorgde Nieuwjaarsreceptie en na het welkoms woord van de voorzitter Raad van Beheer, werd het boek 'ten doop' gehouden, de auteurs geprezen en in het zonnetje gezet. Prachtige foto's van elk ras siert het boek, de historie en de personen die de 'kar trekken' van het ras. Zo ook ons ras: het Markiesje. Ik kan het een ieder aanraden het boek te bestellen, het is de moeite waard om het te lezen en later een pronkstuk voor in je boekenkast. 

Bestellen via Raad van Beheer website: Verrassende Nederlandse Hondenrassen. ~

DOOR: Mieke v Ederen
(Facebook 2018)

Oudere Nieuws Berichten